Dalton onderwijs

Daltononderwijs staat voor een brede vorming, (zowel cognitief, cultureel, sportief en sociaal-emotioneel) die bijdraagt aan een sterke persoonsontwikkeling.
Daltononderwijs is adaptief onderwijs dat bij iedere leerling past en kinderen uitnodigt om op basis van (zelf)vertrouwen uitdagingen aan te gaan om zich verder te ontwikkelen.
Daltononderwijs kenmerkt zich door een aantal kernwaarden: verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie.

Een daltonschool is een leeromgeving waar leerlingen en leerkrachten van en met elkaar leren. Doordat leerlingen samen met leerkrachten en medeleerlingen aan hun leertaken werken, leren zij met elkaar om te gaan en leren ze dat zij elkaar kunnen helpen. Het verwerven van kennis en vaardigheden in samenwerking met anderen kan het leren vergemakkelijken.

Leerlingen leren naar elkaar te luisteren en respect te hebben voor elkaar. Als leerlingen met elkaar samenwerken, ontwikkelen ze sociale vaardigheden en leren ze reflecteren op de manier waarop ze leren.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons schoolplan en de website van de Nederlandse Dalton Vereniging.

Fotogalerij

Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.